Begeleide cruise naar de Noorse Fjorden

De Noorse fjorden spreken tot ieders verbeelding. Op 10 juli 2022 kan je mee met een begeleide cruise.

Afreisdata:

Begeleide cruise: 10-07-2022 – Holland America Line – Schip: Rotterdam

Er zijn meer afreisdata mogelijk voor cruises naar Noorwegen. Vaarschema’s kunnen dan afwijken, maar blijven interessant. Raadpleeg ons voor meer info.

Programma:

DAG 1bulletAMSTERDAM (NEDERLAND)

Een comfortabele autocartransfer brengt u vanuit België naar Amsterdam. Na de inscheping kunt u het schip en zijn faciliteiten al meteen ontdekken. In de late namiddag vertrekt de Rotterdam. Vooraleer men open zee bereikt, moet het schip eerst nog door het Noordzeekanaal en de nauwe sluizen van IJmuiden varen. Leuk om te volgen vanop het dek!

wave

DAG 2bulletDAG OP ZEE

Vandaag geniet u van een ontspannende zeedag. Maak gebruik van de vele faciliteiten op dit prachtige moderne schip. Sluit de dag af met een voorstelling in het theater of een drankje in één van de uitgaansgelegenheden met live muziek.

wave

DAG 3bulletOSLO (NOORWEGEN)

De Noorse hoofdstad combineert moderne architectuur, musea van wereldklasse en de geschiedenis van de Vikingen. Oslo is heuvelachtig en groen; twee derde van de stad bestaat uit beschermd bos. Er zijn talrijke bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, het moderne operahuis en het Vigeland-park. In dit park staan er maar liefst 212 beelden, allen gemaakt door de bekende Noorse kunstenaar Gustav Vigeland.

wave

DAG 4bulletKRISTIANSAND (NOORWEGEN)

Dankzij de Golfstroom geniet Kristiansand het hele jaar door van zachte temperaturen. In de zomer is het er dan ook uiterst aangenaam vertoeven. Veel Noren hebben daarom een buitenverblijf gebouwd op de ontelbare eilandjes voor de kust. Zelfs de Noorse koninklijke familie verblijft hier geregeld tijdens het zomerseizoen!

wave

DAG 5bulletSTAVANGER (NOORWEGEN)

De geplaveide binnenstad van Stavanger is op wandelafstand van de cruiseterminal. Het is een goed bewaarde historische kern met houten huisjes in de typische witte kleur. U vindt er ook een unieke Anglo-Normandische kathedraal, de oudste van Noorwegen. Vandaag de dag speelt Stavanger een belangrijke rol in Noorwegens bloeiende olie- en gasindustrie. Vanuit Stavanger kunt u makkelijk een uitstap maken naar het nabijgelegen Lysefjord met de indrukwekkende rotsformatie, de Preikestolen (Preekstoel).

wave

DAG 6bulletFLÅM (NOORWEGEN)

Aan de voet van steile kliffen, diep verscholen in het Aurlandsfjord, vinden we het dorpje Flåm. Hier kunt u een rit maken met de legendarische Flåm-spoorweg, één van de mooiste en steilste ritten ter wereld. Tijdens het twintig kilometer lange traject klimt de trein naar het bergdorpje Myrdal, 865 meter hoger dan Flåm. Onderweg ziet u kletterende watervallen, kabbelende rivieren, serene bossen en panoramische uitzichten over het fjord.

In de namiddag vaart het schip door het Sognefjord, één van de langste fjorden ter wereld.

wave

DAG 7bulletDAG OP ZEE

wave

DAG 8bulletAMSTERDAM (NEDERLAND)

Aankomst ‘s ochtends in Amsterdam. Na het ontbijt gaat u van boord en keert u terug naar België.

Prijzen:

Binnenkajuit: vanaf 1.550 euro/per persoon

Buitenkajuit: vanaf 1.875 euro/per persoon

Balkonkajuit met beperkt zicht: vanaf 1.975 euro/per persoon

Balkonkajuit vrij zicht: vanaf 2.075  euro/per persoon

 Inbegrepen

 • Nederlandstalige reisbegeleiding vanaf minimum 15 deelnemers
 • Autocartransfert naar Amsterdam (indien gewenst: opstapplaatsen Oostende, Loppem, Gent of Antwerpen)
 • 7 overnachtingen aan boord in de gekozen hutcategorie op de Rotterdam
 • Cruise in vol pension
 • Koffie, ice tea, water fruitsap zijn inbegrepen
 • Signature drankenpakket
 • Livemuziek in de bars en voorstellingen in het theater
 • Havengelden en btw

 Niet inbegrepen

 • Niet vermelde diensten en persoonlijke uitgaven
 • Extra’s zoals excursies en wellness
 • Verzekeringen
 • Fooien terplaatse te betalen. Ong. 14.50 usd/per persoon/nacht
 • Overige dranken

Opmerkingen

 • De rederij raadt ten stelligste aan om te reizen met een internationale reispas, geldig tot tenminste 6 maanden na terugkeer.
 • Voor cruisereizen is het verplicht te beschikken over een vaccinatiecertificaat. Bijkomende voorwaarden zoals een negatieve PCR test worden opgelegd. Meer info in ons reiskantoor.

Reisorganisator: Selecttogether – update 06-01-2022 

Alle prijzen worden vermeld per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Prijzen kunnen wijzigen afhankelijk van beschikbaarheid. Contacteer ons voor actuele beschikbaarheid en prijzen.

Reisaanvraag

Begeleide cruise naar de Noorse Fjorden

  Uw voornaam

  Voer een getal in

  Uw familienaam

  Voer een getal in

  Datum, Vakantie, Duurtijd

  E-mail

  Telefoon

  Uw opmerkingen