Bezoek de Baltische staten

Een mooie 9-daagse rondreis in internationaal gezelschap met bezoek aan Vilnius, Riga, Tallinn en Helsinki

Programma:

Vertrekdata:

25-06-2022 – 09-07-2022 – 23-07-2022 – 06-08-2022 – 20-08-2022 – 03-09-2022 – 17-09-2022 

Dag 1 : Brussel – Vilnius
Lijnvlucht naar Vilnius. Onthaal op de luchthaven. Transfer naar hotel Hilton Garden Inn**** (of gelijkwaardig). Check in. Vrije namiddag. Welkomstcocktail en ontmoeting met de medereizigers en lokale reisbegeleiding.
Dag 2 : Vilnius – Trakaï (o)
Stadsbezoek aan Vilnius, met aandacht voor de middeleeuwse en moderne stadsdelen. Bezoek aan de beroemde universiteit, de prachtige barokke Petrus & Pauluskerk en de laatgotische St.-Annakerk. Vertrek naar Trakai, gelegen op 30km van Vilnius. Bezoek aan het middeleeuwse Trakai, eens de hoofdstad van Litouwen. In de schilderachtige omgeving te midden het Galvesmeer ligt de grote, gotische, bakstenen eilandburcht Trakai met het historisch museum.
Dag 3 : Vilnius – Riga (o-m)
Vertrek per autocar naar Riga. Onderweg, nabij Siauliai, wordt een bezoek gebracht aan de kruisberg, een verlaten heuvel bezaaid met christelijke kruisbeelden. Verder, op weg naar Riga, wordt een bezoek gebracht aan het prachtige 18de-eeuwse Rundale-paleis, de voormalige zomerresidentie van de Hertog van Koerland. Aankomst te Riga. Check-in in Hotel Avalon**** (of gelijkwaardig).
Dag 4 : Riga (o)
Stadsbezoek aan Riga. Het oude stadsdeel zal ongetwijfeld een onvergetelijke indruk maken op u, met haar prachtig gerestaureerde koopmanshuizen en gezellige bars en bierkelders. Laat u bekoren door de pracht en praal van de historische bouwwerken zoals de Mariakathedraal, de Petruskerk, de Poedertoren en de prachtige Jugendstilhuizen die de stad rijk is. Vrije namiddag.
Dag 5 : Riga – Sigulda (o)
Bezoek aan Sigulda, door haar ongerepte natuur ook vaak het Letse Zwitserland genoemd. Bezoek aan de 13de-eeuwse ridderburcht van Turaida en aan de mysterieuze “Goedemansgrot”. Vrije namiddag.
Dag 6 : Riga – Tallinn (o-m)
Vertrek per autocar naar Tallinn. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan een etnografisch openluchtmuseum, waar u een beeld krijgt van de Baltische landelijke bouwstijlen door de eeuwen heen. Verder, op weg naar Tallinn, passeert u enkele idyllische badplaatsen vanwaar u prachtige panoramazichten op de Baltische kustlijn hebt. Bezoek aan Parnu. Aankomst te Tallinn. Check-in in Hotel Nordic Forum**** (of gelijkwaardig).
Dag 7 : Tallinn (o)
Stadsbezoek aan de middeleeuwse Hanzestad Tallinn, met haar boven- en benedenstad. In de namiddag bezoekt u het Kadriorg-paleis met bijhorende tuinen. Deze zomerresidentie werd opgericht door Peter de Grote als cadeau voor zijn echtgenote Catharina II.
Dag 8 : Tallinn – Helsinki – Tallinn (o)
Ontbijt. Individuele excursie per ferry naar Helsinki. Vrije tijd voor een individueel stadsbezoek. Terugkeer per ferry naar Tallinn.
Dag 9 : Tallinn – Brussel (o)
Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de lijnvlucht naar Brussel.

Prijzen:

Vanaf 1.680 euro/per persoon op basis van 4*- hotelprogramma

Vanaf 1.490 euro/per persoon op basis van 3*-hotelprogramma

Prijzen per persoon op basis van een 2-persoonskamer.  Single kamers mogelijk op aanvraag mits supplement.

Inbegrepen
 • Lijnvluchten in economy klasse, inclusief ruimbagage.
 • 8 overnachtingen in 3*-hotels te Vilnius, Riga en Tallinn.
 • Maaltijden volgens programma.
 • Dranken aan tafel: water, koffie of thee.
 • Engelstalige/Franstalige lokale gidsen.
 • Luxeautocar tijdens de hele reis.
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma.
 • BTW, luchthaventaksen en fuel.
Niet inbegrepen
 • Dranken, niet inbegrepen maaltijden en persoonlijke uitgaven.
 • Gebruikelijke fooien.
 • Reisverzekeringen.
Opmerkingen
 • Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.
Imagine More
 • Indien u deze reis privé of in gesloten gezelschap wenst te maken, kan dit geheel naar uw wensen. Ook een combinatie met St. Petersburg of Polen is mogelijk. U kiest zelf uw hotel- en transportfaciliteiten
Taal van de gids
Engelstalige gids: alle data.
Franstalige gids: 25/06, 09/07, 23/07, 06/08/2022.

Reisorganisator: Imagine Travel – Baltische staten klassiek – update: 06-01-2022

Alle prijzen worden vermeld per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Prijzen kunnen wijzigen afhankelijk van beschikbaarheid. Contacteer ons voor actuele beschikbaarheid en prijzen.

Reisaanvraag

Bezoek de Baltische staten

  Uw voornaam

  Voer een getal in

  Uw familienaam

  Voer een getal in

  Datum, Vakantie, Duurtijd

  E-mail

  Telefoon

  Uw opmerkingen