Tijdens deze reis ontdek je een schat aan cultuur, geschiedenis en kunst. En dat alles tijdens een ontspannen en luxueuze riviercruise op de sprookjesachtige Donau. Zonder in- en uitpakken! Je bezoekt niet alleen het keizerlijke Wenen en het charmante Bratislava, maar ook het bruisende Boedapest en de cultuurstad Linz!

DAG 1bulletHEENREIS

Heenreis per autocar met diverse opstapplaatsen in Vlaanderen. Avondmaal en overnachting in een viersterrenhotel in de omgeving van Passau.

wave

DAG 2bulletPASSAU (DUITSLAND)

Na het ontbijt verkennen we het historische hart van Passau, een verrassende stad met charme en flair, gelegen aan de samenvloeiing de rivieren Ilz, de Inn en de Donau. Vrije lunch. Omstreeks 14u30 gaan we aan boord. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met het schip en genieten van een eerste avondmaal aan boord.

wave

DAG 3 (OCHTEND)bulletMELK (OOSTENRIJK)

’s Ochtends meert het schip aan in Melk, waar een bezoek aan de plaatselijke abdij een absolute aanrader is. Deze prachtige benedictijnenabij in Barokstijl is bijna 1000 jaar oud en werd gebouwd op een hoge rots met zicht op de Donau.

wave

DAG 3 (MIDDAG-AVOND)bulletWENEN (OOSTENRIJK)

In de namiddag varen we door de Donauvallei om vervolgens ’s avonds in Wenen aan te komen.

wave

DAG 4bulletWENEN (OOSTENRIJK)

Na een ontspannende nachtrust en een lekker ontbijt staat de chauffeur weer klaar voor onze stadsrondrit, zodat we een omvattende indruk van de historisch belangrijke bezienswaardigheden krijgen. We gaan aan boord voor de lunch. In de namiddag bezoeken we het paleis van Schönbrunn, sinds 1997 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

wave

DAG 5bulletBOEDAPEST (HONGARIJE)

De Donau scheidt al eeuwenlang de twee delen van Boedapest van elkaar. In de ochtend bezoeken we Pest, de actieve stadskant met brede lanen, het imposante parlement en vele gezellige straatjes en winkels. De namiddag brengt ons naar de burchtwijk in het oudste hart van het stadsdeel Boeda, gelegen aan de overzijde van de rivier.

wave

DAG 6 (OCHTEND)bulletBOEDAPEST (HONGARIJE)

In de ochtend is er nog tijd om Boedapest verder te verkennen. Na de lunch zet het schip koers richting Slovakije.

wave

DAG 6 (AVOND)bulletESZTERGOM (HONGARIJE)

In de vroege avond is er nog een korte stop voorzien in Esztergom. Al van kilometers ver is de basiliek van de stad te zien. Het is de grootste kerk van Hongarije en een fraai staaltje van neoklassieke architectuur.

wave

DAG 7bulletBRATISLAVA (SLOVAKIJE)

De Slovaakse hoofdstad is minder bekend dan pakweg Boedapest of Wenen. Toch heeft de stad haar eigen charme, met vele historische gebouwen die dateren uit de periode dat deze regio deel uitmaakte van het Habsburgse Rijk.

wave

DAG 8bulletLINZ (OOSTENRIJK)

Linz is de op-twee-na grootste stad van. In 2009 was het de culturele hoofdstad van Europa. Het historische centrum mag dan vele honderden jaren oud zijn, toch bruist Linz van het leven. Vanop de Pöstlingberg heeft u een panoramisch uitzicht op de stad en de omgeving. Een 100-jaar oude tram, de Pöstlingbergbahn, brengt u comfortabel naar de top.

wave

DAG 9bulletPASSAU (DUITSLAND)

In de ochtend komt het schip aan in Passau. We nemen afscheid van het schip en de bemanning en vangen de terugreis naar België aan met een vrije lunch onderweg.

 

Inbegrepen:

Nederlandtalige begeleiding bij tenminste 15 deelnemers, Transfert per luxe autocar naar Passau heen en terug. Opstapplaatsen Oostende, Gentbrugge, Sint-Niklaas, Antwerpen, Mol en Hasselt, Overnachting in een 4*-hotel inclusief diner en ontbijt, Cruise van 7 nachten volgens vaarschema, Vol pension vanaf dag 2 t/m ontbijt op dag 9, Ruime selectie dranken aan boord, Wifi aan boord, Dranken uit de minibar, Fooien voor het boordpersoneel, Btw en alle verblijfs- haven en wegentaksen

Niet inbegrepen:

Niet vermelde diensten, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, lunch op dag 1, 2 en 9

 

Alle prijzen worden vermeld op basis van een 2-persoonskajuit. Raadpleeg ons voor meer info en beschikbaarheid.

Reisorganisatie: Selectcruises -Update 06-01-2022 

Reisaanvraag

Donau riviercruise

  Uw voornaam

  Voer een getal in

  Uw familienaam

  Voer een getal in

  Datum, Vakantie, Duurtijd

  E-mail

  Telefoon

  Uw opmerkingen