Profetieën van de Sheikhs

Tijdens deze korte rondreis ontdekken we naast de Wereldexpo Dubai twee van de Verenigde Arabische Emiraten.

In de culturele hoofdstad Abu Dhabzen we langs de mooie Corniche, nemen we een kijkje in het prachtige Louvre museum en proeven we van de lekkere traditionele keuken. Met de uitgestrekte woestijn maken we kennis tijdens een avontuurlijke jeepsafari. In het moderne en futuristische Dubai, met de Burj Khalifa als hoogste gebouw ter wereld, zijn we onder de indruk van de moderne architectuur, enorme shoppingmalls en het kunstmatig aangelegde Palm Island.

DAG 1

BRUSSEL – DUBAI

We vertrekken in de namiddag vanuit Brussel naar Dubai. Rond middernacht komen we aan op de internationale luchthaven van Dubai en worden we verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. We nemen een transfer naar ons luxueuze hotel waar we genieten van onze overnachting.

DAG 2

DUBAI

We vertrekken na ons ontbijt op ontdekking in de oude historische wijk bij de legendarische Khor Dubai, ooit de toegangspoort tot de meest succesvolle parelduikhaven van de Perzische Golf, waar lokale vissers in hun traditionele dhows nog steeds kriskras door de kalme wateren varen. We dompelen ons onder in de sfeervolle souks vol met geurige kruiden en stralend goud. Daarna stappen we aan boord van een abra (traditionele watertaxi) en steken we de Khor Dubai over. We brengen een bezoek aan het Dubai Museum gelegen binnen de lemen vestingmuren van het 18de eeuwse Al Fahidi fort om de kleurrijke geschiedenis van de stad te leren kennen. Hierna wandelen we door de 19de eeuwse smalle straatjes van Al Bastakiya en genieten we van een typische lunch. Onze volgende halte is de grootse Jumeirah moskee, geconstrueerd uit ivoorkleurige zandstenen muren in de middeleeuwse Fatmid traditie. Na onze fotostop hier keren we terug naar ons hotel om ons wat op te frissen. In de late namiddag reizen we tot bij de enorme Dubai Mall waar we het hoogste gebouw ter wereld bewonderen, de 828 meter hoge Burj Khalifa. We nemen de lift naar de 125ste verdieping en genieten van het uitzicht over de stad. Dineren doen we vanavond in stijl met zicht op dit iconische gebouw terwijl we genieten van de grootste fonteinenshow ter wereld. We keren terug naar ons hotel waar we overnachten. (O,L,D)

DAG 3

DUBAI

Na een heerlijk ontbijt worden we opgehaald aan het hotel voor de eerste van twee volledige dagen bezoek aan de wereldtentoonstelling. Dubai is in 2021 de pionier in het Midden-Oosten om de World Expo te mogen organiseren met als thema “Connecting minds, creating the future” waarbij de 200 deelnemende landen de focus leggen op groene energie, duurzaamheid en mobiliteit. Het gerenommeerde Amerikaanse architectenbureau HOK zorgde voor een gedurfd en zo klimaat neutraal mogelijk ontwerp rond Al Wasl, een centraal verbindingsplein waarrond drie themadistricten werden uitgewerkt. We starten met een bezoek aan het district “mobiliteit” en wandelen langs het themapaviljoen Alif waar ’s werelds grootste passagierslift te vinden is. We brengen een uitgebreid bezoek aan het unieke Belgisch paviljoen met als eyecatcher de Gyronef helikopter die deel uitmaakt van het kunstproject W.A.S.T.E. (Will Art Save the Ecosystem). Nadien volgt hier een lekkere lunch en kunnen we in de namiddag zelf op verkenning gaan. Op het einde van de namiddag keren we terug naar ons hotel voor de overnachting. (O,L)

DAG 4

DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Vandaag brengen we een bezoek aan Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze ochtend rijden we na een lekker ontbijt ongeveer 140 kilometer tot in Abu Dhabi en nemen we een kijkje in de adembenemend mooie Sheikh Zayed Grand Mosque, een van de grootste moskeeën ter wereld, gebouwd uit spierwit marmer met 82 prachtige koepels. Na onze lunch in een lokaal restaurant rijden we door prachtige woonwijken vol palmbomen tot bij het Al Hosn Palace paleis, het oudste en belangrijkste gebouw in Abu Dhabi. Via de Corniche Road bewonderen we de skyline van Abu Dhabi en passeren we langs het Emirates Palace Hotel, een van de meest luxueuze ter wereld. Dan volgt een bezoek aan het Louvre Museum en sluiten we onze verkenning van de stad af met een panoramische tour door Yas Island, de thuisbasis van het Formule 1-circuit en het themapark Ferrari World. We keren na een gevulde dag terug naar Dubai waar we overnachten in het hotel. (O,L)

DAG 5

DUBAI

Na onze gevulde dag van gisteren is er deze voormiddag na het ontbijt wat vrije tijd voorzien om eventueel een wandeling te maken in de Dubai Marina, Jumeirah Beach Road of in het bruisende stadscentrum. Na de middag worden we opgehaald in het hotel voor de transfer naar de World Expo. We ontdekken vandaag het tweede themadistrict “duurzaamheid” en zijn in het themapaviljoen Terra onder de indruk van wat de toekomstmogelijkheden zijn om harmonieus natuur en technologie te verenigen. Hierna kunnen we op eigen houtje enkele van de unieke landenpaviljoenen ontdekken en lekker dineren in een van de vele restaurants. Ook in de vroege avonduurtjes wandelen we door de prachtig verlichte paviljoenen, waterpartijen en fonteinen en genieten we van het spectaculaire vuurwerk. We keren terug naar ons hotel voor een deugddoende overnachting.(O)

DAG 6

DUBAI

Na een heerlijk ontbijt maken we een korte jeepsafari in de woestijn waar onze deskundige chauffeurs ons moeiteloos door de glooiende zandduinen begeleiden. Hierna keren we terug naar de stad en ontdekken we de nieuwe hippe wijk van La Mer met zijn kleurrijke streetart. Na onze lunch zetten we koers richting het wereldberoemde Palm Jumeirah, het grootste kunstmatige eiland ooit door de mens aangelegd. De archipel heeft de vorm van een palmboom, bestaat uit een centrale stam met 16 takken en is omringd door een 11 kilometer lange circulaire golfbreker. Dit buitengewoon bouwproject kostte 12 miljard en is zo groot dat het zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is. Door de bouw ervan is de kustlijn van Dubai toegenomen met 72 kilometer! We nemen de lift in het hoogste gebouw op The Palm, The View, naar een hoogte van 240 meter voor een grandioos 360° uitzicht over dit spectaculair staaltje van bouwkunde. Vanavond genieten we van een heerlijk afscheidsdiner in openlucht aan het water in de Dubai Creek Yacht Club. We overnachten in ons hotel. (O,L,D)

OPMERKING

Optioneel kan vandaag in plaats van het voorziene programma nog een derde dag bezoek aan de Expo gebracht worden om het derde themadistrict “kansen” op eigen houtje te ontdekken. Prijs inclusief transfers = 115 EUR per persoon (bij boeking door te geven).

DAG 7

DUBAI – BRUSSEL

Vroeg uit de veren vandaag voor de transfer naar de luchthaven. We vertrekken vanuit Dubai naar Brussel waar we in de namiddag aankomen. (ontbijtbox)

 

Hotels:

Sofitel Dubai Jumeirah Beach is een luxe vijfsterrenhotel gelegen aan Jumeirah Beach en langs de promenade van Dubai, The Walk. De moderne, in frisse tinten ingerichte kamers kijken uit op het azuurblauwe water van de Arabische Golf en Ain Dubai en beschikken over een privé-balkon. Onstpannen kan aan de kleine infinity pool en de gezellige bar of in de spa. Heerlijke internationale keuken en Arabische gerechten ontdek je in de uitstekende hotelrestaurants.

of

ME Hotel is gelegen in het hart van downtown Dubai, kort bij de Burj Khalifa en de enorme Dubai Mall. Dit boetiek designhotel is een gedurfde expressie van hedendaagse kunst, ontworpen door Zaha Hadid, gelegen in het spectaculaire Opus gebouw. De ruime kamers zijn ontworpen met oog op het ultieme comfort voor de veeleisende reiziger. Vanuit het zwembad geniet je van het uitzicht op ’s werelds hoogste gebouw.

 

Prijzen:

Vertrekdata:

13 november tot 19 november 2021: 4.990 euro/per persoon

5 februari tot 11 februari 2022: 5.190 euro/per persoon

12 februari tot 18 februari 2022: 4.990 euro/per persoon

Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Eénpersoonskamers mogelijk op aanvraag mits supplement.

 

Praktische informatie:

Klimaat & tijdsverschil

De Verenigde Arabische Emiraten (bestaand uit een zevental Emiraten) liggen op het Arabische schiereiland aan de Perzische Golf. Ze kennen een subtropisch, warm woestijnklimaat met strakke blauwe hemels en het hele jaar door zon. De zomers (van midden mei tot oktober) zijn extreem heet, droog en de temperaturen kunnen zeer hoog oplopen. Zelfs het zeewater is in de zomermaanden warmer dan dertig graden. De winters (van november tot midden mei) zijn warm tot zeer warm met temperaturen tussen de 24°C en 36°C. Het koelt ’s nachts nauwelijks af. Verder bedraagt de luchtvochtig rond de 90 % dus voelt het wel wat benauwd aan!

Tijdens onze zomertijd is het 2 uur later en in onze wintertijd 3 uur later dan in België.

Paspoort & Visum

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. Bij aankomst krijg je een gratis toeristenvisum (stempel) voor 30 dagen.

Gezondheid

Als je specifieke medicatie neemt, gelieve deze voldoende te voorzien. Niet alle producten zijn steeds voorhanden. Veel producten hebben een andere naam in het buitenland. Vergeet dus de bijsluiter van je medicijnen niet. Zo kan een dokter of apotheker via de Latijnse/Engelse namen achterhalen wat het is. In je reisapotheek voorzie je naast de gebruikelijke medicijnen best een geneesmiddel tegen hoofdpijn, verkoudheid en diarree. De kracht van de zon is zeer sterk dus het is zaak je goed te beschermen tegen de zon en een goede zonnecrème met hoge beschermingsfactor mee te nemen. Van overheidswege is geen enkele vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen gele koorts is enkel verplicht indien je vanuit een ander land vertrekt waar gele koorts kan voorkomen of als je langer dan twaalf uur in transit bent geweest in een luchthaven in een land waar gele koorts voorkomt. Aanbevolen zijn inentingen voor tetanus-difterie-kinkhoest, hepatitis A, polio en mazelen-bof-rubella. In een subtropisch woestijnklimaat is het vooral belangrijk voldoende water te drinken. In principe is het kraantjeswater drinkbaar, maar je kan overal en erg goedkoop flessenwater kopen. Toiletpapier, een desinfecterende handgel of handzeep (schone handen zonder water), mogen niet in je dagrugzak ontbreken. Voor verdere details verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (afspraak voor reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.wanda.be).

COVID-19
  • info over het coronavirus is te vinden op de website van het World Health Organization of op de website van FOD Volksgezondheid.
  • Voor de actuele veiligheidssituatie en specifieke maatregelen van de Belgische Overheid verwijzen we naar de website van de federale overheid.
  • Actuele bestemmingsinfo en coronamaatregelen per bestemming zijn terug te vinden op de website van IATA.
  • Hou er steeds rekening mee dat je alle personen die terugkeren vanuit het buitenland naar België verplicht zijn een terugreisformulier in te vullen. Het formulier moet binnen 48 uur vóór aankomst in België worden ingevuld.

Kleding

Zelfs al is men in Dubai zeer tolerant, toch zal je rekening moeten houden met bepaalde kledingvoorschriften uit respect voor de cultuur. Knieën en schouders moeten bedekt zijn bij het bezoek aan openbare gebouwen (zoals musea, shopping malls, …) en bij het bezoek aan religieuze gebouwen zoals een moskee. Deze regel geldt zowel voor mannen als vrouwen. Voor de vrouwen zijn korte rokjes of jurkjes, hotpants, doorschijnende kleding, korte topjes een no go. Mannen mogen wel in een bermuda rondlopen, liefst een die ook de knieën bedekt. Normale zwemkleding (niet doorsschijnend badpak of bikini) zijn toegestaan maar enkel op de stranden en aan het zwembad in het hotel. In de betere restaurants verwacht men iets formelere kleding, en een lange broek voor de mannen.Blote voeten in sandalen is toegstaan. We raden loszittende katoenen of linnen kleding aan.

Gezien de hoge temperaturen is er overal airconditioning die meestal erg koud staat, dus voorzie zeker een sjaaltje, een vest of truitje voor binnen en op de bus. Vergeet gezien de erg hoge UV index ook zeker geen hoedje of petje en zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.

Bagage

Per persoon wordt één reiskoffer van maximum 25 kilogram toegestaan en de som van de zijden mag niet meer dan 158 centimeter (lengte+breedte+hoogte) bedragen. Je mag één stuk handbagage van maximum 8 kilogram per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kan plaatsen. Gelieve bij de reisdocumenten de voucher na te kijken voor de exacte toegestane bagagelimieten die van toepassing zijn voor de rondreis. Let wel op: taksvrije aankopen moeten in de handbagage kunnen opgeborgen worden. Ook batterijen en powerbanks moeten zeker mee in de handbagage. Hou er rekening mee dat vloeistoffen, gels en scherpe voorwerpen zoals nagelschaartjes of -vijltjes, pincetten, zakmessen, paraplu’s, enzovoort niet in de handbagage kunnen worden opgeborgen. We vragen bij de luchtvaartmaatschappij steeds een pre-seating aan voor de groep, zodat we de voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zodat er geen seat-garantie bestaat en dit nooit een voorwaarde voor boeking kan zijn.

Elektriciteit

De elektrische spanning bedraagt net zoals bij ons overal 220 volt maar de contactdozen wijken af. Neem zeker een adapter met 3 platte pinnen (Brits model) mee.

Geldzaken

De munteenheid van de Verenigde Arabisch Emiraten is de dirham (AED). 1 dirham is onderverdeeld in 100 fils en het Arabisch symbool geschreven wordt als: د.إ

Je kunt euro’s of USD omwisselen tegen dirhams zodra je in Dubai bent aangekomen bij de verschillende geldwisselkantoren en overal binnen de 100m van waar je bent, is wel een ATM te vinden. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik. Wisselkoers Verenigde Arabische Emiraten: 1 EUR = 4,46 AED (augustus 2021).

Foto, GSM & Wi-Fi

Alle film- en fotomateriaal kan best vanuit België worden meegenomen. Als je mensen wil fotograferen, vraag dan eerst hun toestemming. Je gsm is op de meeste plaatsen en afhankelijk van je provider bruikbaar. Kijk goed na of de mobiele data van de gsm uit staat om woekertarieven te vermijden. In het hotel, op de meeste toeristische plaatsen en in de grote shopping malls is gratis WiFi. Hou er wel rekening mee dat bepaalde websites geblokkeerd zijn. Het netnummer van de Verenigde Arabische Emiraten is +971.

Belangrijk om te weten
  • Deze rondreis staat open voor alle leeftijden. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan alle excursies.
  • Om voldoende hygiëne en kwaliteit te kunnen garanderen eten we in hotels of nauwkeurig geselecteerde restaurants.
  • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. Al het mogelijke wordt dan gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.
  • Voor het moskeebezoek in Abu Dhabi moeten zowel de mannen als vrouwen hun armen en benen bedekken. Vrouwen moeten ook hun haar bedekken en mogen geen doorschijnende kleding dragen.
  • Het is verboden om te drinken in de straat of openbare ruimte en uiteraard ook in het verkeer. Dit is een zware overtreding in Dubai en zal ook zeker tot een celstraf leiden. Alcohol in Dubai mag alleen geschonken worden in restaurants, hotels, bars en clubs.

Reisorganisator: Anders dan Anders – Update: 27-06. 

Alle prijzen worden vermeld per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Prijzen kunnen wijzigen afhankelijk van beschikbaarheid. Contacteer ons voor actuele beschikbaarheid en prijzen.

Reisaanvraag

Profetieën van de Sheikhs

Form is deprecated, please contact the webmaster to upgrade this form.