Update Corona virus

Beste klant,

Of we deze zomer met vakantie kunnen, is momenteel nog een groot vraagteken. De impact van de coronacrisis wereldwijd is heel groot. Er is nog veel onduidelijkheid over hoe het reizen zal evolueren op langere termijn.

De Belgische overheid vaardigde afgelopen weekend een negatief reisadvies uit voor alle afreizen tot 8 juni. Later wordt bekeken of vertrekken vanaf 8 juni al dan niet kunnen doorgaan.

Was je vakantie voorzien voor 7 juni? Wat dan met je geannuleerde reis?

Dan kreeg kreeg je van ons vast al het spijtige bericht dat je vakantie niet kan doorgaan. Afhankelijk van de touroperator of de reisorganisatie ontvang je een ‘coronavoucher’. Met deze voucher kan je een nieuwe vakantie boeken.

Dit zijn wettelijke reisvouchers, bekrachtigd door de overheid in een ministerieel besluit. De coronavouchers zijn ook gedekt tegen insolvabiliteit door het Garantiefonds of door Amlin.

Het creëren van deze vouchers is administratief niet zo eenvoudig. Het kan dus nog even duren vooraleer je ze ontvangt.

We volgen dit uiteraard op en sturen deze zo snel mogelijk naar je door.

Moet je nog vertrekken? Dan vraag je je zeker af of je vakantie kan doorgaan.

We zijn afhankelijk van het advies van de overheid, maar ook van de beslissingen die vakantielanden zelf maken. Laten ze toeristen toe? Zijn er bepaalde voorwaarden om het land ‘binnen te mogen’?

We hopen hierover binnen enkele weken meer duidelijkheid te hebben. Dan bekijken we dossier per dossier wat de mogelijkheden en/of alternatieven zijn.

We volgen alles nauwgezet op, maar weet dat er veel aanvragen zijn. Ook wij moeten bepaalde antwoorden voorlopig gewoon even afwachten, maar we informeren je zodra we meer informatie hebben.

Durf dromen van een vakantie!

Ook al weten we niet precies wanneer we de wereld opnieuw mogen ontdekken, een vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden is wellicht eerst aan de orde.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Wandelvakantie met overnachtingen langs de GR5, de route uit de gelijknamige, psychologische roadthriller op Eén
  • Enkele dagen op fietsvakantie langs de mooiste fietsregio’s van ons land
  • Vakantie met huurwoning: een eigen bubbel net als bij je thuis

Samen kijken we alvast vol verwachting uit naar het moment dat reizen terug mogelijk is!

En als het helemaal meezit, wil je misschien De Mol achterna in Griekenland. In ons inspiratiemagazine lees je onder andere over een vakantie in Griekenland met een verblijf in Grecotel Corfu Imperial, te zien in dit filmpje.

 

Tot nader order werken we achter gesloten deuren.
Je kan ons bereiken via mail en via telefoon tijdens onze openingsuren.