Proef het beste van Sicilië!

Droom je van een vakantie waarbij elke dag een nieuw avontuur brengt? Waar je op je eigen tempo kunt genieten van zonovergoten kusten, eeuwenoude ruïnes en adembenemende landschappen? Dan is een fly & drive vakantie door Sicilië precies wat je zoekt!   Stap in een wereld vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, terwijl je rijdt langs de kronkelende wegen van dit betoverende eiland. Van de bruisende straten van Palermo tot de serene stranden van Cefalù, en van het majestueuze uitzicht op de Etna tot de historische pracht van Syracuse—Sicilië biedt een onvergetelijke mix die je zintuigen prikkelt. Laat ons je gids zijn op deze onvergelijkbare reis waarbij elke kilometer een nieuw verhaal vertelt. Pak je koffers, start de motor, en bereid je voor op een avontuur dat je nooit zult vergeten!

Dag 1: Aankomst in Palermo, gevolgd door een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal van Monreale uit de 12e eeuw, beroemd om zijn adembenemende mozaïeken die verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament uitbeelden.

Dag 2: Een uitgebreide ontdekkingstocht door Palermo staat op het programma, met hoogtepunten zoals de Cappella Palatina, de kathedraal, en het Palazzo Pretoria met zijn beroemde fontein. De dag eindigt met een diner in het hart van de stad.

Dag 3: We reizen af naar Milazzo om aan boord te gaan voor een bezoek aan Lipari, een van de betoverende Eolische Eilanden.

Dag 4: Verken het charmante stadje Lipari of kies voor een optionele excursie naar een ander Eolisch eiland. Dineren doe je in een van Lipari’s beste restaurants.

Dag 5: Terugkeer naar Milazzo en doorreis naar het pittoreske Taormina, met een betoverend uitzicht over de zee en de Etna. Bezoek het oude Griekse theater en slenter door de hoofdstraat Corso Umberto, gevolgd door een diner in het oude centrum.

Dag 6: Een bezoek aan de Etna, Europa’s hoogste en meest actieve vulkaan, inclusief een stop bij een vooraanstaand Siciliaans wijnhuis voor een wijnproeverij.

Dag 7: Ontdek Catania, de Zwarte Parel van de Middellandse Zee, gevolgd door een trip naar Siracusa.

Dag 8: Een volle dag in Siracusa, met bezoeken aan de archeologische site, de kathedraal en andere historische hoogtepunten. De dag eindigt met een romantisch diner in Ortigia.

Dag 9: Vertrek naar Caltagirone met een tussenstop in de barokstadjes Ragusa en Modica, beiden UNESCO-Werelderfgoed.

Dag 10: Bezoek aan Piazza Armerina en de Villa del Casale, bekend om zijn prachtige Romeinse mozaïekvloeren, en een trip naar Caltagirone, beroemd om zijn keramieken trap.

Dag 11: Verder naar Agrigento voor een bezoek aan de beroemde Tempelvallei.

Dag 12: Door naar Selinunte, de grootste archeologische site van Sicilië, inclusief een wijnproeverij en lunch bij een topwijnhuis.

Dag 13: Ontdekking van het middeleeuwse stadje Erice en Trapani, bekend om de zoutwinning, inclusief een proeverij van olijfolie en diner bij een geroemde olijfolieproducent.

Dag 14: Vertrek naar de luchthaven van Palermo, of een optionele verlenging in een van onze hotels.

Krijg je al goesting? Maak een afspraak via onze website en dan maken we dit waar!