Puy du Fou: Een Betoverende Reis door de Geschiedenis

Op 5 april was het eindelijk zover. In de vroege uurtjes vertrokken we met de auto naar de regio Vendée in het westen van Frankrijk, nabij het plaatsje Les Epesses want daar ligt Puy Du Fou. Na een tocht van 8 uur rijden werden we verwelkomt door een traditioneel geklede dame die ons de sleutel naar onze “tent” gaf. Wij verbleven in “Le Camp du Drap d’Or”, een van de nieuwere accommodaties. Het is geïnspireerd door de historische ontmoeting tussen koning Hendrik VIII van Engeland en koning Frans I van Frankrijk in 1520. Het is een unieke glamping-ervaring in luxe tenten die zijn voorzien van alle moderne gemakken. Denk aan comfortabele bedden & stijlvolle inrichting in een prachtige omgeving. We hebben genoten van een heerlijk buffet-avondmaal met lekkere Franse gerechten.

   

In de ochtend van 6 april werden we om 08u00 verwacht aan de ontbijttafel. Een rijkelijk gevuld continentaal ontbijt met brood, beleg, een eitje, yoghurt, fruit & een heerlijke cappuccino stond op ons te wachten. Met een gevuld buikje vertrokken we naar het park. De eerste show op de planning was “Le Bal des Oiseaux Fantômes” (Het Bal van de Spookvogels). Het is een van de meest betoverende en geliefde attracties van het park. Deze show neemt bezoekers mee op een reis door de lucht, waar majestueuze roofvogels vrij vliegen en adembenemende manoeuvres uitvoeren. Wat deze show zo bijzonder maakt, is niet alleen de ongelooflijke behendigheid van de vogels, maar ook de interactie tussen de trainers en de dieren. Bezoekers worden meegenomen op een emotionele reis terwijl ze getuige zijn van de onvoorwaardelijke band tussen mens en vogel, en hoe deze band leidt tot adembenemende vliegkunsten en indrukwekkende acrobatiek in de lucht. De setting van de show draagt ook bij aan de magie ervan. Met een prachtig middeleeuws kasteel op de achtergrond en een betoverend muzikaal arrangement dat de sfeer versterkt, worden bezoekers ondergedompeld in een wereld van fantasie en verwondering. De lat was al enorm hoog gelegd na het zien van de eerste show, kan het nog beter? JA!

 

We lopen verder het park in en je komt in een klein Viking dorp terecht waar verschillende ambachtslieden druk in de weer zijn. In de verte hoor je het geluid van trommels en het gejuich van de menigte, terwijl je je langzaam richting de Viking show begeeft. Een gevoel van anticipatie stijgt in je op terwijl je je afvraagt wat je te wachten staat. Wanneer “Les Vikings” begint, word je meteen meegenomen naar een andere wereld – een wereld van ruige Vikingen en epische zeeslagen. Het geluid van zwaarden die tegen elkaar kletteren vult de lucht, en je voelt de spanning en adrenaline stijgen terwijl de strijd ontbrandt voor je ogen. Je zit op het puntje van je stoel, volledig opgeslokt door de actie en de ongelooflijke stunts die worden uitgevoerd.

Het park telt ook enkele “immersive experiences”, shows waar je door moet lopen tussen de acteurs zodat je volledig in de beleving word gesmeten. Een van deze experiences is “Le Grand Carillon”, die de ondergang van een zinkend schip tijdens de Tweede Wereldoorlog simuleert. Het realisme van de decors en speciale effecten brengen de chaos en de heldhaftigheid van de bemanning tot leven, wat resulteert in een ontroerende en aangrijpende ervaring die de moed van de menselijke geest in tijden van crisis viert. Daarnaast had je ook “Les Amoureux de Verdun”. Hierin beleef je de ontroerende liefdesgeschiedenis van een jong koppel in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Terwijl je door de nagebouwde loopgraven loopt, ervaar je de grimmige realiteit van het front en ontdek je de kracht van liefde en hoop te midden van oorlogsellende. Deze is iets minder geschikt voor jonge kinderen aangezien er luide geluidseffecten zijn.

Het middagmaal kregen we in “La Mijoterie du Roy Henry”. Het restaurant biedt een betoverende culinaire ervaring geïnspireerd door de Renaissance. Geniet van heerlijke gerechten en ontdek de geheimen van de koninklijke keuken. Stap binnen en laat je smaakpapillen verwennen met historische flair.

Tegenover het restaurant bevindt de volgende show: “Le Dernier Panache”. Het is een van de grootste en meest technisch geavanceerde shows in het park. Het verhaal gaat over een dappere marineofficier tijdens de Franse Revolutie. In deze opwindende attractie word je meegenomen op een reis vol actie, avontuur en opoffering, terwijl je de heldhaftige strijd van de hoofdpersoon ervaart voor vrijheid en gerechtigheid. Met adembenemende decors, indrukwekkende special effects en een ontroerende verhaallijn, is “Le Dernier Panache” een ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Puy du Fou.

De laatste show voor het avondeten was net iets anders, minder actie, minder geweld maar absoluut niet minder spectaculair… In “Le Mime et l’Étoile” is een betoverende show die je meeneemt op een reis vol poëzie en verbeelding. In deze intieme voorstelling word je ondergedompeld in een wereld van stilte en emotie, waar de kracht van het gebaar en de schoonheid van de dans samenkomen om een onvergetelijk schouwspel te creëren. Nu even naar de kamer om op te frissen voor het avondmaal.

“L’Écuyer Tranchant” biedt een authentieke middeleeuwse eetervaring die perfect past bij de sfeer van het park. Hier konden we genieten van heerlijke gerechten in een omgeving die doet denken aan een middeleeuws banket.

De dag afsluiten doen we met het avondspektakel “Les Noces de Feu” (De Huwelijken van Vuur). Wanneer de lichten doven komt de vijver tot leven. Je word betoverd door een mooi lichtgevend tafereel waar mensen en decors uit het niets verschijnen en prachtige muziek je doorheen dit verhaal lijdt. “Les Noces de Feu” is meer dan alleen een spektakel; het is een viering van het leven, de natuur en de menselijke geest. Het herinnert ons eraan van de schoonheid en de kracht van de wereld om ons heen, en de wonderen die ontstaan ​​wanneer we ze samen omarmen. Moe maar voldaan gaan we slapen in ons comfortabel bed, en gaan we de dag nadien nog een laatste show bekijken.

Voordat we de autorit huiswaarts voortzetten op 7 april gaan we nog een laatste keer ons laten verwonderen door de grandeur van het oude Rome in “Le Signe du Triomphe”. Bereid je voor op een adembenemende reis terug in de tijd, waar gladiatorengevechten, wagenrennen en keizerlijke pracht tot leven komen voor je ogen. Ik kon mijn ogen niet geloven deze afgelopen dagen, elke keer dat ik dacht “dit kan niet straffer doen ze er nog een schepje bovenop. Echt een aanrader van formaat als je op weg bent naar het zuiden van Frankrijk of Spanje, of gewoon een uitstap wijdt aan Puy Du Fou.

Stap binnen in de wereld van Puy du Fou, waar geschiedenis tot leven komt en avonturen wachten op elke hoek. Een dag hier is niet zomaar een dagje uit – het is een reis door de tijd, een reis die je nooit zult vergeten.