Zuid Afrika 4 Kids

Verre reizen kunnen zeker ook met kinderen, hierbij een voorbeeld van een reis naar Zuid Afrika op kindermaat.    Al de hoogtepunten van noordelijk Zuid-Afrika zitten in deze 14-daagse reis.

Big Five safari’s –Quad biking –Death rides –Walvissenspotten – Sandboardenin de duinen – Nijlpaardencruises – dagtochtenin de Drakensbergen – met de fiets door Soweto in het spoor van Nelson Mandela ….. een prachtige reis die perfect kan tijdens de paasvakantie of zelfs tijdens onze zomervakantie!

 

Dag 1 -3 : Johannesburg –Hazyview(kamer & ontbijt)

Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg pik je je huurwagen op en rijd je noordwaarts naar de Mpumalangaregio. Verblijf 3 nachten in Hippo HollowCountry Estate***(*). Je krijgt hier onmiddellijk het “Out of Africa” gevoel door de ligging te midden van een wilde vegetatie en de aanwezigheid van de nijlpaarden die ’s avonds op het gazon van de lodgekomen grazen. Hazyviewis ideaal gelegen om talrijke activiteiten in de omgeving te ondernemen zoals quadbiking, canopying, dagtochten door de canyonvan de BlydeRivier, safari’s in het Kruger NP, ritten door de natuurpracht van de Panorama Route, … .

Dag 4 -5: Hazyview–SabiSand Kruger (vol pension)

Noordwestwaarts van Hazyviewligt Sabi Sand (Kruger). Hier verblijf je 2 nachten in het privé safari resort UmkumbeSafari Lodge****, habitat van de Big Five, maar ook van de cheetah, de wilde hond en honderden andere diersoorten. Safari familie fungegarandeerd.

Dag 6: SabiSand –Swaziland (half pension)

Vertrek naar Swaziland, het koninkrijk dat bijna volledig omgeven is door Zuid-Afrika en Mozambique. Verblijf in de charmante country lodgeForestersArms **** in een bosrijke omgeving.

Dag 7 -8: Swaziland –Maputaland(vol pension)

De kidskunnen in hun handen wrijven: de volgende etappe bestaat uit 2 nachten strandplezier aan de Indische Oceaan in de luxueuze RocktailBeach Camp ****. Je logeert in een familie tentedchalet in de bossen langs het strand terwijl de apen boven jullie hoofd door de bomen slingeren. Hier kan je zwemmen, sandboarden, snorkelen, … . Aanrader: wanneer je reist in juli & augustus trekken hier de walvissen voorbij: een niet te missen uitstap op zee.

Dag 9 -10: Maputaland–Saint Lucia (kamer & ontbijt)

Je volgt de kust naar beneden en rijdt hierbij gedeeltelijk door het iSimangalisoWetlands Park tot Saint Lucia. Verblijf van 2 nachten in AmaZuluLodge***(*). Wist je dat het meer van Saint Lucia één van de grootste nijlpaarden-en krokodillen aantallen bevat? Ontdek het tijdens een boottocht.
Of ga op safari in het Hluhluwe–Umfolozireservaat waar je bijna gegarandeerd de bedreigde neushoorn te zien krijgt. De uitgestrekte maagdelijke stranden aan de Indische Oceaan nodigen uit tot zwemmen, snorkelen, vissen op zee, walvissen of zeeschildpadden zoeken, … .

Dag 11 –12: Saint Lucia –Drakensbergen (half pension)

Vandaag wachten de Drakensbergen je op.
Je verblijft 2 nachten in MontusiMountainLodge**** ( familiesuite), gelegen in een 1000 hectare groot domein in de Noordelijke Drakensbergen. De schitterende zichten over de hoge pieken waaronder het gekende Amphitheatrezijn werkelijk verbluffend. Hier kom je uiteraard om bergwandelingen te maken in of buiten het domein. Maar ook paardrijden, flyfishing, golf, mountainbiking, … behoren hier tot de mogelijkheden.

Dag 13: Drakensbergen -Johannesburg

De cirkel is stilaan rond wanneer je terug rijdt naar Johannesburg. Je zag nog niets van het stedelijke Zuid-Afrika, toch ook het ontdekken waard. Daarom ga je Soweto met de fiets bezoeken. Jonge gidsen vertellen je alles over het Apartheidsregime en hoe Nelson Mandela en bisschop Tutu hiermee de strijd aangegaan zijn. Overnachting in City Lodge****.

Dag 14: Johannesburg -Brussel

Meer informatie over deze rondreis in ons kantoor.